2013. október 9., szerda

Filmajánló #régészes

Sziasztok!

Hoztam nektek 3 filmajánlót. :) Ha azt mondom, hogy imádom a régészes kalandfilmeket, akkor nem túlzok. Bármi jöhet, amiben akár 5 perc kincskutatás van. :)


Adéle és a múmiák rejtélye



Port.hu-s ajánlás: 


1912-t írunk. Adéle Blanc-Sec, a rettenthetetlen ifjú riporter ég a tettvágytól. Képes bármeddig elmenni azért, hogy véghezvigye céljait. Ha a helyzet úgy kívánja, akár Egyiptomig is elhajózik, hogy különféle méretű és formájú múmiákkal mérje össze erejét. 
Mindeközben Párizs polgárain lassan eluralkodik a pánik. A Természettudományi Múzeum egyik emelvényén egy 136 millió éves Pterodaktilusz tojás rejtélyes körülmények között kikel, az óriási ősmadár pedig folyamatos rettegésben tartja az égből a francia főváros rettegő lakosait. Ám e szörnyeteg is kevés ahhoz, hogy Adéle Blanc-Sec kisasszony zavarba jöjjön, kinek eddigi kalandjai is számos meglepetéssel szolgáltak már az izgalmak kedvelőinek.



Véleményem szerint egy kellemes egyszer-kétszer nézhető filmecske. A műfajt elég nehéz lenne meghatározni. Azt hozzáraknám, hogy francia film. :D

Tad Jones csudálatos kalandjai

Ajánló tőszavakban:

Animációs film. Indiana Jones rajzfilmen, kicsit esetlenül. Az elveszett inka várost keresik.



Szintén egyszer nézhető kis mese. :) Kicsit bugyuta. Kis tesóval viszont szuper lehet nézni. :)

Az elveszett Jézus-videó nyomában.



Na és elérkeztünk a lényeghez! Nem dokumentum film! Ezt csak azért hangsúlyoztam, mert azt hittem, hogy az lesz, de nem. Nagyon-nagyon érdekes alkotás. A film két részes (de youtube-on egyben található meg) és egyben 3 órás, mi gond nélkül végigültük. :)

Port.hu-s leírás:

A német Steffen Vogt archeológiai ásatásokon vesz részt Izraelben, ahol a régészek mellett kisegítőként dolgozik. Egyik nap egy 2000 évesnek tűnő csontvázra bukkannak, ami nem is lenne olyan meglepő, ám a csontváz közelében egy útmutatót is találnak, benne pedig utalást egy 2003-as évjáratú videokamerára. Amikor Steffen azzal áll elő, hogy a lelet talán egy időutazó létezését jelentheti, aki akár Jézusról is készíthetett felvételeket, persze mindenki csak nevet rajta. Csak akkor kezdenek hinni a szavaiban, amikor már a német nagykövetség és a titkosszolgálat is a nyomában van. 

*SPOILER*
(azért Izraelben nincs olyan, hogy lelőnek valakit az utcán fényes nappal és senkinek se tűnik fel.)



♥ Ismertétek valamelyiket? Megnézitek őket? ♥

3 megjegyzés:

  1. Adelé-t nagyon szeretem, nagyon jó kis film! A többiről még nem hallottam, de ami késik nem múlik! :)

    VálaszTörlés
  2. Ted-et nagyon régóta meg akarom nézni, köszönöm, hogy eszembe juttattad. A többit is megnézem :)

    VálaszTörlés
  3. Díjat kaptál tőlem: http://nooci.blogspot.hu/2013/10/elso-dij.html
    :)

    VálaszTörlés