2013. február 12., kedd

Csodaszer #2

Sziasztok!

Itt a második csodaszerünk. Gondolom sokan sejtettétek, hogy a soron következő az ecet lesz!
Az első csodaszert itt olvashatjátok.


Szóval nézzük, mire használhatjuk az ecetet:
  1. Rakjunk a mosáshoz öblítő helyett ecetet, nagyjából a rekesz feléig töltsük ecettel és turbózzuk fel pár csepp illóval. Arról nem is beszélve, hogy a vízkövesedést is megelőzi. 
  2. Ha van mikrónk otthon, akkor egy kis tál vízbe rakjunk pár kanál ecetet és melegítsük két-3 percig. Majd töröljük ki a koszt egy puha ronggyal.
  3. Egy fújós flakonba rakjunk egy rész ecetet és két rész vizet, majd ezzel fújjuk le a penészt.
  4. Ha nagyon keserűnek érezzük a kávét, akkor a kávéfőzőt főzzük át ecettel.
  5. Az előbbi fújós flakont a benne lévő keverékkel, használjuk ablakpucolásnál. Papírtörlő helyett használjunk fekete-fehér újságpapírt. Ne féljünk tőle, régen is így tisztították az ablakot! :)
  6. Egy kis uzsonnás zacskóba öntsünk kevés ecetet, majd húzzuk rá a csapra/zuhanyrózsára és gumizzuk oda. Hagyjuk állni pár órát és öblítsük le. Szépen eltávolítja a vízkövet. 
  7. Kiskoromban nagymamám minden viszkető szúnyogcsípésemet áttörölte ecetes vattával. Szóval rovarcsípéseknél használjuk bátran, mert enyhíti a viszketést. 
  8. Ecet+sóval tudjuk tisztítani a csapokat, régi kulcsokat. Só nélkül nagyobb szép ezüstfényező!
  9. Ha lábgombánk van, akkor töröljük át egy ecetes vattával rendszeresen, sokkal hamarabb el fog tűnni, mint azt hinnénk!
  10. Igyunk minden nap egy pohár almaecetes vizet mézzel, hogy egészségesebbek legyünk. Nem kell sok ecetet bele rakni, elég csak 2 kiskanállal. Fontos, hogy akinek így is nagyon sok sava van, az ne alkalmazza ezt a módszert, semmilyen körülmények között. 
  11. Ha foltos, kellemetlen szagú a vágódeszkánk, akkor szórjuk meg szódabikarbónával, majd öntsünk rá ecetet, és hagyjuk egy éjszakára állni, a foltok sokkal halványabbak lesznek.
  12. Öblítsük hajunkat samponozás után ecetes vízzel. 2 liter meleg vízhez adjunk 2 nagy kanál ecetet, pár cseppet a kedvenc illóolajunkból és ezzel öblítsük át. Pár mosás+ öblítés után hihetetlenül puha és fényes lesz a hajunk. Ha tetűk szaporodtak el az óvodában, akkor kúraként vagy megelőzésként is használhatjuk!
  13. Szagtalanítsuk ételes dobozunkat, úgy hogy egy szelet ecetbe mártott kenyeret rakjunk a dobozba egy éjszakára, majd másnap mossuk el!
Ne féljünk az ecetnek a szúrós szagától, hamar kiszellőzik. Ruháinkon meg se fogjuk érezni!


♥ Mi az amit ti is kipróbáltok? ♥ 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése